fabrik

Nuotit

SYNOPSIS

Seppo ”Sladi” Pesonen (Heikki Silvennoinen) on entinen huippukartturi, nykyinen leipääntynyt autokouluopettaja. Hän on Pekkarisen varikon ”Team Susan” kantava voima. Varikolle saapuu Sladin helsinkiläinen veljenpoika ”Luumu” (Olavi Uusivirta), joka on lähetetty maaseudun rauhaan, pois kaupungin houkutuksista. Luumu on autohullu ja solahtaa mukavasti Team Susan maailmaan pahasuisen mekaanikon, Sukon (Peter Franzen) avulla.

Pekkarisen varikko sijaitsee pahimman kisavastustajan, autokauppias Torpon mailla ja Torppo Junior aikoo häätää Pekkarisen vuokrankorotuksilla tiluksilta juuri ennen suuren Rallitriathlonin, Kaasari-Rallin, alkua. Sladi saa houkuteltua Torppo Juniorin vedonlyöntiin kisan voitosta. Panoksena on Team Susan elämä ja Pekkarisen varikko.

Valmistelut sujuvat mainiosti ”Team Susan” varikolla, kunnes kuski, ”Stumppi” ajaa ulos ja loukkaantuu kisan kynnyksellä.

Sladin ei auta muuta kuin päästää Luumu rattiin. Miten Kallion pikiksillä valtion toimesta treenattu autovaras pärjää rallikuskina. Alku on lupaava, mutta Team Susan auto kuitenkin hajoaa ja syyksi paljastuu sabotaasi. Team Torppo on asialla.

Triathlonin viimeinen osuus on ratkaiseva ja Team Susan tulevaisuus näyttää pahalta. Sladin ajatukset on vienyt suloinen Sirkku ja Luumun sydämeen häiriötä aiheuttaa Torpon tytär, Aija. Pystyykö Pesosen suvun kunniakas kaksikko pitämään ajatukset tiessä ja tunteet kurissa....

Totta helkkarissa pystyy!!